Blogi fotodega loodusest ja reisidelt. Koos jutuga ja vahel ka ilma.

esmaspäev, 4. juuli 2016

Stockholm 4

+ No comment yet

Neljas juuli, selle reisi viimane päev Stockholmis.

Hommikul suundusime kesklinna. Seal tegin Sergels torg'il Kulturhuset'i ees kolm fotot mida kommenteerida ei riski.





Raudtejaamas jõime perrooni ääres kohvi ja ootasime rongi. Millist rongi ei omanud tähtsust. Leidsime, et veidi naljakas on raudtejaamas nii mitmeid kordi käia ja mitte ühtegi rongi näha.


Seejärel suundusime metrooga Globen Citysse.




Gloobus ise lähedalt ei tundunudki nii suur kui see tegelikult on. Tegemist on maailma suurima sfäärilise ehitisega, sisekõrguseks on 85 meetrit.



Katusel asub atraktsioon SkyView. Gondel (tegelikult on neid kaks) viib sind 150 SEK-i eest Globeni tippu.


Meie valisime atraktsiooniks Globen Shoppingu. Selle hind sõltub. Peale selle on see atraktsioon kallutatud. Tuhandetel ruutmeetritel Joy, Kapp Ahl jne kauplusi ja selle kõrval üks tehnikapood, mille suurus võrdus R-Kioski boksi suurusega meie kaubanduskeskustes.

Seepärast maandusin varsti McDonald's -is.  Plaanisin võtta mingi karastava joogi ja nautida selle asutuse tõeliselt mõnusaid istmeid. Eks nende päevade jooksul on ringi tambitud ja niisama seistud ikka väga palju ja see hakkas tunda andma.

Joogi järgi minnes märkasin üllatusega, et kuigi kõik kassad töötasid, oli igalpool hiigeljärjekorrad ja samal ajal istekohti praktiliselt hõivatud polnud.

Väljudes sai kõik selgeks. Tohutus koguses Big Mac burkside tarbijad.



Vaadates neid järjekordi, mis koosnesid praktiliselt ainult noortest tüdrukutest, hakkas mind kummitama üks nimi. Kontrollisin netist järgi, täpselt nii 29-30 september esineb Tele 2 Arenal Justin Bieber ja oodatakse piletimüügi algust.

Päris postituse alguses on mul kolm fotot, mida kommenterida ei osanud. Maja mille ees nad aega veedavad on Kulturhuset (Kultuuri Maja). Äkki ka nemad ootavad seal piletikassade avamist, või siiski mitte.

Ja oligi aeg tagasiteele asuda. Seekord sain ka oma soovitud skääridefotod.



Iseseisvuspäev






Üks väga omapärane saar on Ryssmasterna. (tegelikult küll kaks saart ühe nimega). Kormoranid on selle hõivanud, puud suretanud. Majakast ei ole nad veel jagu saanud.


Kokkuvõtteks - oli mõnus reis. Kui sa ei ole käinud, soovitan. Ikkagi meile lähim suurlinn. Punast Paati soovitada ei julge. Parem otsida kesklinnast veidi kaugemal, soovitavalt netroo lähedal. Jalgsireisijale on see transpordiliik tõeline õnnistus.


Postita kommentaar